Nieuws

Griepvaccinatie

24 september 2023

Wij starten met de griepvaccinatie vanaf maandag 6 november.

U kunt vrij binnenlopen (geen afspraak nodig) op

  • maandag 13-19u,
  • dinsdag , woensdag , donderdag 8-12u,
  • of op andere momenten na afspraak.

Lees verder

Covid-vaccinatie

13 september 2023

De aangepaste covid-vaccins zijn vanaf nu beschikbaar. De vaccins zijn zeer efficiënt tegen de gevaarlijke vormen van de covid-infecties. Een milde infectie blijft wel mogelijk. Wij raden zeker de mensen met gezondheidsrisico’s aan om het vaccin te laten zetten, en zich zo te beschermen. Ook wie in nauw contact komt met fragiele mensen doet er goed aan om het vaccin te laten zetten.

Praktisch hebben wij afspraken gemaakt met de twee dichtstbijzijnde apotheken : in Hélécine kunt U dagelijks terecht, in Bost kunt U terecht op woensdag 4 oktober, en op donderdag 12, 19 en 26 oktober, best altijd na een telefonische afspraak.

Apotheek Bollen in Bost : 016 / 81 57 43

Pharmacie Hélécine : 019 / 65 51 17

Lees verder

Bloednames

1 juli 2023

Jullie hebben al gemerkt dat de meeste bloednames door onze verpleegkundige uitgevoerd worden. Dit gebeurt aansluitend op een raadpleging, of de mensen komen op een andere dag terug, en dat kan zonder afspraak, tussen 8u en 12u.

Sommige patiënten hebben zich echter al spontaan en zonder raadpleging vooraf aangeboden voor een bloedname bij de verpleegkundige, en dat is wel een probleem, want zij heeft dan geen aanvraagbon, en weet dan ook niet welke tubes zij moet vullen.

Daarom willen wij U vragen om altijd eerst contact met ons op te nemen, zodat we ofwel de bon kunnen klaarmaken, ofwel U eerst op de raadpleging zien, indien dat nodig is.

Alvast bedankt voor de medewerking!

Lees verder

Nieuwe medewerkers

19 mei 2023

We zijn blij om vanaf 1 juni Margo Maex te mogen verwelkomen : zij is kinderpsychologe en stelt zich uitgebreider voor op de websitepagina “Over ons”.

Vanaf 29 mei gaat onze verpleegkundige Pauline in bevallingsverlof : we wensen haar het allerbeste toe voor de bevalling, en vooral een gezond kindje!

Tijdens het verlof van Pauline zal Aurelie Gilen haar vervangen in de voormiddagen, zodat jullie dezelfde ontvangst en zorg kunnen verwachten. In de namiddagen zal een telesecretariaat zorgen voor de telefonische diensten.

Lees verder

Mondkapjes

29 april 2023

Het infectieseizoen is eindelijk min of meer voorbij! Daarom stoppen we met de verplichting om een mondkapje te dragen in onze praktijk. Kwetsbare en fragiele personen adviseren wij om zich toch te beschermen indien ze in een volle wachtruimte terechtkomen.

Uitzondering : wie hoest of verkouden is, vragen we om toch nog een mondkapje op te zetten, uit respect voor wie in de wachtruimte zit, en voor de medewerkers.

 

Lees verder

Nieuwe collega arts en zwangerschapsverlof

4 januari 2023

Vanaf 1 februari neemt Dr Brants bevallingsverlof tot in de loop van de maand mei. Wij wensen haar veel moed in de laatste werkweken, en vooral een vlotte bevalling en veel plezier met haar kindje!

Wij hebben na veel zoeken een vervangende arts gevonden, Dr Amaury Michel, die al start op maandag 9 januari, en blijft tot einde augustus, om mede de vakantieperiodes van de andere artsen mee op te vangen.

Echter is dr Michel ééntalig Frans, een oud zeer in ons “tweetalig” land. Wij zullen dus in de mate van het mogelijke enkel onze franstalige patiënten door hem laten verzorgen, maar het staat U natuurlijk vrij om ook bij hem een raadpleging te boeken. Ons excuus voor het ongemak, er is een schrijnend tekort aan huisartsen, en we moeten derhalve roeien met de riemen die we hebben. In elk geval zal Dr Michel zich volledig inzetten voor onze patiënten en hebben wij het volste vertrouwen in hem.

Lees verder

Mondkapjes blijven verplicht!

24 augustus 2022

Tot onze spijt blijft het aantal covidbesmettingen hoog, ook al zijn de meeste mensen er niet erg ziek van. Toch vragen wij U om nog steeds een mondmasker te dragen als U ons bezoekt. U beschermt er Uzelf mee, evenals andere mensen in de wachtkamer, maar ook voor ons is de kans kleiner om besmet te raken (en de besmetting eventueel door te geven aan zwakke patiënten).

Als U per ongeluk zonder masker bij ons komt, kunt U altijd bij onze verpleegkundige Pauline een masker krijgen tegen de prijs van 1€.

Dank voor Uw begrip!

Lees verder

Covid – testen : update

25 november 2021

Door de snel stijgende infectiegraad, riskeren we overstelpt te worden door aanvragen voor tests. Hierdoor riskeert de zorg voor onze patiënten in het gedrang te komen, en daarom proberen we de testen , in samenwerking met de apotheken, efficiënter te organiseren.
* Als U ziektesymptomen hebt komt U nog steeds best naar ons, maar verwittig ons wel bij het maken van Uw afspraak
* Als U een hoog-risicocontact gehad hebt, maar zelf niets voelt, kunt U contact opnemen met Uw apotheker voor een test. Deze tests zijn
officieel erkend en U krijgt er dan ook een bewijs van op Uw covid-safe app.
* Als U een test nodig hebt voor vertrek of terugkeer bij een reis naar het buitenland, kunt U ook Uw apotheker contacteren.

Lees verder

Enkele nieuwe regelingen

1 november 2021

  1.   Zodra we verhuisd zijn, staan er weer twee wachtzalen tot Uw beschikking.

Echter : als U symptomen hebt van besmetting, gelieve U dit te melden aan onze verpleegkundige, zij zal U vragen om even te wachten op de parking, of desgevallend al naar de testruimte te gaan. Ook als de wachtzaal te vol is, zal zij U vragen om buiten te wachten tot er plaats is.

2.   Vanaf 1 december lopen de afspraken via een nieuw systeem (medici.be). De afsprakenknop op de website leidt U automatisch naar het juiste systeem. Mogelijk echter moet U zich de eerste keer opnieuw registreren.

Als U vragen hebt, kunt U altijd telefonisch hulp vragen!

Lees verder

Wij verhuizen !

Vanaf maandag 15 november kunt U ons vinden in het nieuwe praktijkgebouw, Meerstraat 2 in Goetsenhoven (op de hoek met de Hannuitsesteenweg). De nieuwe praktijk ligt slechts 400m verwijderd van de oude, in de richting van Tienen.

Er is een grote parkeerruimte, met inrit langs de Meerstraat. Binnen wordt U ontvangen door Paulien, onze verpleegkundige, die ook de telefoon zal beantwoorden. De drie artsen staan tot Uw dienst, evenals (op dit ogenblik) een Nederlandstalige en een Franstalige psychologe, een vroedvrouw, een babyvoedingsconsulente, een (Franstalige) diëtist. Er zijn zes kabinetten, verspreid over twee verdiepingen, met twee wachtkamers, en een lift.

Wij staan tot uw beschikking met de hele ploeg!

 

 

 

Lees verder


Maak een afspraak Contacteer ons