De groepspraktijk in Goetsenhoven is gestart als een associatie van drie huisartsen, die mekaar vonden in een gedeelde visie op de geneeskunde.
Wij zien echter een meerwaarde in het samenwerken met andere disciplines, en we hadden het geluk om collega’s uit verschillende disciplines te kunnen aantrekken.
Allen zijn vol enthousiasme om U de best mogelijke zorgen te geven, op maat van de totale mens, In onze bekommernis voor een sociaal verantwoorde hulpverlening volgen de huisartsen ook de officiële tarieven, en werken waar nodig via derdebetalersregeling.
Hieronder stellen wij ons aan U voor – als een zorgverlener enkel in één taal werkt, zal de tekst U doorverwijzen naar de andere taalversie van de website.
Dokter Guido Vermeulen studeerde aan de KULeuven, waar hij in 1983 zijn diploma behaalde in de geneeskunde. Sindsdien is hij als huisarts actief in Goetsenhoven. Daarnaast werkt hij ook deeltijds in het MPI Delacroix in Tienen, waar hij de zorg voor zwaar mentaal en fysiek gehandicapte patiënten op zich neemt.
Dokter Vermeulen heeft altijd al interesse gehad voor de interactie tussen lichamelijke en psychische problemen : vaak zijn mensen lichamelijk ziek door factoren die meer te maken hebben met stress, verdriet, depressie,… Het is belangrijk om de mens als geheel te zien en dat probeert Dr. Vermeulen dan ook te doen, indien gewenst ook via extra lange, psychologische raadplegingen.
Daarnaast heeft hij ook interesse in de minder alledaagse handelingen zoals kleine operaties, longfunctiemeting, cardiogram,…
In het privéleven staat de rol van papa van 4 (intussen volwassen) kinderen centraal, en opa van twee kapoenen van kleinkinderen.
Marie Vanvinckenroye
Huisarts
Dokter Marie Vanvinckenroye studeerde aan de KULeuven, waar zij in 2018 haar diploma behaalde. Ze werkte voor Kind en Gezin.
Carolien Brants
Huisarts
Na een jaar vervangingen in Blanden, Lummen en Tervuren gesetteld als nieuwe collega huisarts in Goetsenhoven sinds 1 september 2021.
Deeltijds werkzaam in de Stichting Delacroix te Tienen.
Pauline
Verpleegkundige
Sinds 2015 afgestudeerd als verpleegkundige, allereerst ervaring opgedaan in een WZC en nadien ook als zelfstandige thuisverpleegkundige.
In de praktijk sta ik in om jullie telefonisch verder te helpen, alsook kan er op me gerekend worden bij het afnemen van bloednames, ECG- afname, toedienen van vaccins, uitvoeren van wondzorgen,…
Mijn missie als kindervoedingsadviseur is ouders helpen aan meer quality time met hun kids en minder stress aan tafel. Ik ondersteun kinderen om gezond te eten en begeleid ouders in dit proces.
Het is niet altijd makkelijk om een gevarieerde en evenwichtige maaltijd op tafel te toveren. Iedereen – elke ouder en elk kind – heeft een voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen. Hiermee rekening houden in de maaltijdplanning en tijdens het koken kan een uitdaging zijn. Een kind dat moeilijk eetgedrag vertoont maakt deze situatie niet makkelijker, integendeel. Als mama van 2 jonge kindjes klinkt dit herkenbaar.
Je zal vast goedbedoeld advies krijgen uit je omgeving, maar wat werkt nu écht en hoe kan ik jou hierbij helpen? Met een focus op baby’s en jonge kinderen kan ik jouw gezin ondersteunen bij o.a. volgende uitdagingen:
Moeilijk eetgedrag? Krijg je graag advies om het proeven en uiteindelijk eten van fruit, groenten, vlees, vis, … positief te stimuleren?
Zorgen over het eetpatroon van je kind? Zet je enkel de lievelingsmaaltijden van je kind op tafel, uit vrees voor de zoveelste strijd? Stem je graag af over een evenwichtig eetpatroon en hoe je dit geleidelijk kan introduceren?
Stress aan tafel? Hoe kan je ervoor zorgen dat de rust terugkeert en dat je als gezin kan genieten van de maaltijd?
In deze begeleiding kijk ik samen met de ouders naar onderliggende oorzaken, zodat we dit samen tijdens het traject kunnen aanpakken. Met deze inzichten kan je thuis aan de slag.
Daarnaast geef ik advies over het starten met vaste voeding bij baby’s:
Hoe introduceer je vaste voeding? Naar welke signalen kijk je om te weten of je baby hier klaar voor is?
Starten met lepelvoeding of Rapley/Kleintjes/baby-led-weaning? Of een combinatie? Hoe kan je dit praktisch aanpakken?
Hierbij wordt onderbouwd advies en concrete tips gegeven, allemaal op maat. Tegelijk houden we rekening met het tempo van je kind. Daarnaast krijg je – indien gewenst – kidsproof receptjes mee: simpel, snel klaar én afgestemd op jouw kind.
Interesse in een verkennend gesprek? Dit kan elke dinsdagavond (online) of woensdagnamiddag in de Huisartsenpraktijk. Boek nu jouw afspraak op www.bon-a-petit.be/consultaties.
Nele Bache
Vroedvrouw
Ik ben Nele en woon in Kumtich met mijn partner en 3 kinderen Sien, Fons en Rik. In 2010 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw en startte ik met werken in een ziekenhuis in Leuven om ervaring op te doen. Hierna besloot ik om vroedvrouw aan huis te worden. Deze job doe ik nog elke dag met heel veel plezier! Tijdens de zwangerschap zie ik de mensen in de praktijk (in Kumtich, Tienen of Goetsenhoven), na de bevalling kom ik aan huis.
Mijn interesses en specialisaties liggen in psychologische opvolging in de zwangerschap en erna (depressie, burn-out, traumaverwerking,…), koemelkeiwitallergie, reflux, slaapproblematiek.
Je kan ook bij mij terecht voor medische opvolging afwisselend met je gynaecoloog en huisarts tijdens niet risicovolle zwangerschappen: urinetest, suikertest, vaccinaties, bloeddrukmeting, harttonen baby beluisteren enz.
Na de bevalling kan je rekenen op medische opvolging van moeder en kind (of kindjes) emotionele steun, hulp met borst-of flesvoeding. Dit kan tot 1 jaar na de geboorte, heb je hierna nog hulp nodig dien je de kost van de consultatie zelf te dragen.
Mijn regio voor huisbezoeken: Groot Tienen, Linter, Landen, groot Leuven. Indien je niet in deze regio woont mag je altijd even bellen om te overleggen of huisbezoeken mogelijk zijn!
Om continuïteit te kunnen garanderen werk ik samen met 3 andere vroedvrouwen: Martine Van Haver, Lien Becker en Elyne Pauwels. We hebben ook lactatiekundigen in de groep.
Klinisch psychologe/psychotherapeute Evelien Luyckx studeerde in 2017 af als master in de klinische en gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. Nadien volgende zij een bijkomstige opleiding als gezins- en relatietherapeute (2018-2022).
Evelien is ervan overtuigd dat een probleem nooit op zichzelf bestaat en altijd in relatie staat tot een bepaald iets. Ze heeft dan ook een brede interesse in het ondersteunen en begeleiden van verschillende problematieken maar steeds met de insteek van het rekening houden met de bredere context.
Tijdens een kennismakingsgesprek wordt een traject op maat bekeken. Een consultatie bedraagt +/- 50 minuten aan een tarief van 60 euro per consultatie. Via je mutualiteit is er de mogelijkheid tot een deelse terugbetaling.
Evelien is erkend bij de psychologencommissie (erkenningsnummer: 942117997) en bij de BVRGS. Ze is in de praktijk aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag.
Voor een afspraak kan je haar bereiken via email (psy.evelienluyckx@gmail.com) of gsm (0497/03.92.58).
Lise Billen
Orthopedagoge
Als klinisch orthopedagoge zal ik samen met jou (en je gezin), de uitdagingen waarmee jullie geconfronteerd worden, aangaan. Ik werk voornamelijk met kinderen en jongeren, en hun gezinnen. Daarnaast is het soms ook aangewezen om samen te werken met andere betrokken partijen waaronder school en andere hulpverleners (mits toestemming). Ik maak er mijn opdracht van om jullie zo goed mogelijk verder te helpen met jullie vragen en zorgen.
Bij welke vragen/zorgen of problematieken kunnen jullie bij mij terecht?
Nadat er contact werd opgenomen zullen ouders én kind (afhankelijk van de situatie kan dit ook afzonderlijk) uitgenodigd worden voor een intakegesprek. De volgende sessies zal ik trachten een zo goed mogelijk beeld te verkrijgen van de moeilijkheden en de hulpvraag, maar eveneens ook de krachten van cliënt en context. Op basis van deze verkregen informatie kunnen we samen aan de slag met jouw hulpvraag. De duur van de sessies kan variëren afhankelijk van de noodzaak, maar niet langer dan nodig. Het tarief zal met jullie besproken worden tijdens het eerste telefonisch contact.
Ben Willems
Psychotherapeut
Het doel van elk gesprek: Samen op zoek naar handvaten als antwoord op jouw eigen vraagstuk.
Op een gemoedelijke, menselijke wijze, met een tas koffie, gaan we samen kijken wat en hoe het voor jou het best werkt. Ik als psychotherapeut, coach, begeleid, jij blijft de ‘baas over jezelf’ en beslist!
De kern van mijn/ons werk bestaat er dan ook uit:
Wie ben ik, wat is mijn eigen handleiding?
Wat geeft zin?
En waar is mijn plek?
Hoe houd ik mijn eigen leven in handen?
In jouw rugzak zitten vragen, zowel bij jongeren als volwassenen:
Mijn persoonlijkheid en omgang met de groep, sociale vraagstukken?
Hoog-sensitief voor alles rondom mij?
En daarbovenop hoofbegaafd, ik blijf alles maar linken aan elkaar, eindeloos nieuwsgierig?
De chemie in mijn hoofd wil niet mee, ik voel me moe(deloos), depressief gevoel, burn-out/bore-out?
Ik wil mijn leven in handen nemen, en voel dat in mijn rugzak zaken zitten die me remmen vooruit te gaan?
Alles heeft een impact op alles, al mijn rollen beïnvloeden elkaar?
In mijn rugzak zit 22 jaar ervaring, welke ik opgedaan heb in:
Mijn eigen praktijk waar ik werk met individuen en groepen,
In het bedrijfsleven waar ik projecten begeleid rond psychosociaal welzijn,
In het onderwijs.
Dit om de vele rollen welke we allemaal hebben, nog beter te kunnen begrijpen.